מוצא עילית הוא יישוב קהילתי עם אופי כפרי הממוקם ליד ירושלים בתחום המועצה האזורית מטה יהודה באזור הררי וירוק הצופה על מורדותיה הדרומיים של ירושלים. היישוב מונה כ־1,000 תושבים.
מוצא עילית הוקם כמושב עובדים בשנת 1933, בסמוך למוצא (תחתית) במעלה ההר, על ידי בני מוצא וקבוצת פועלים מירושלים. אנשי היישוב התפרנסו מגידול פרות לחליבה ומאירוח נופשים. כיום היישוב חדל להיות חקלאי ורוב תושביו הם בעלי מקצועות חופשיים. אופיו הכפרי של מוצא עילית ומיקומו האטרקטיבי של היישוב במבואות ירושלים ועל הדרך הראשית מתל אביב לבירה, מושך אליו אוכלוסייה המחפשת איכות חיים.
חלקו הצפוני של היישוב נקרא "מתחם ארזה" ובו ממוקם בניין מרשים הידוע באזור בשם "הבית הלבן" או בשמו ההיסטורי "ארזה – בית הבראה לחלוצים". את ראשיתו של "מתחם ארזה" ניתן לזהות כבר ב־2 בנובמבר שנת 1898, עת הגיעו למקום בנימין זאב הרצל ודוד וולפסון ונטעו בו עצים. העץ שניטע באותו יום קיבל בספרות ובעיתונות את השם "ארז הרצל" והמתחם כולו קרוי עד היום על שמו. עם קום המדינה התחילה במקום מסורת של נטיעת עצים על ידי נשיאי מדינת ישראל שנטעו כל אחד בתורו עץ במתחם. כיום ב"חלקת נשיאי ישראל" שבמתחם מצויים העצים ששתלו יצחק בן צבי (ברוש), זלמן שזר (ברוש), אפרים קציר (ברוש), יצחק נבון (ארז) וחיים הרצוג (ארז).
בית ההבראה ארזה "הבית הלבן" בימי תפארתו - צולם בסביבות 1934
הברוש (בטעות נחשב ארז) שנטע תיאודור הרצל ליד מוצא (ארזה) - שנת 1898. צילום: לע"מ
היישוב מוצא עילית כולל מגוון גילאים ובשנים האחרונות נוספו לו משפחות צעירות רבות. תושביו מהווים קהילה פעילה, החוגגת יחד פסטיבלים, חגים ואירועים תרבותיים מגוונים.
בתי היישוב משקיפים על נוף פסטורלי של הרי ירושלים, עין כרם, עמק מוצא, סכר בית זית ופסגות ההרים, והמקום מהווה נקודת עלייה לרגל לתיירים ונופשים המחפשים אזור כפרי בעל מזג אוויר ונוף אירופאי.